Filtre

Nulstil denne gruppe

Kategorier

Mærker

Farve

Høreværn

Høreværn til jagt

Jagt er en larmende affære. Og det kan give dig varige høreskader, hvis du ikke beskytter din hørelse. Derfor bør et høreværen, og især et elektronisk høreværn, være fast inventar i jægerens arsenal af jagtudstyr. For der er god grund til at tage støj fra jagten alvorligt. Læs hvorfor herunder.

arrow_downward

 

Viser 1-50 af 92 element(er)

Al støj over 80 decibel kan give dig varige høreskader. Et geværskud larmer næsten det dobbelte

Jagt er en larmende passion. Og derfor er det utroligt vigtigt at beskytte sin hørelse for støj. For faktisk kan alt over 80 decibel i værste tilfælde efterlade varig skade på din hørelse. En god måde at beskytte sin hørelse er ved at bruge høreværn. Om det er almindelige høreværn til jagt, som lukker alt støj ude, eller om man anskaffer sig elektroniske jagthøreværn er på sin vis underordnet. Det vigtigste er, at du beskytter din hørelse, så du ikke vender hjem fra reviret eller skydebanen med varig høreskade som tinnitus eller hørenedsættelse.

Derfor anbefaler vi elektroniske høreværn til jagt

Vi anbefaler altid, at du benytter elektroniske jagthøreværn, når du har med våben at gøre. Særligt i de ekstra støjende miljøer som skydebanen. For ved jagtbrug er det vigtigt, at du kan høre, hvad der foregår omkring dig. Dels af sikkerhedshensyn, men også fordi jagtoplevelsen er bedst, når du kan snakke med din jagtmakker imens.

Sådan fungerer elektroniske høreværn

Elektroniske høreværn er ikke som almindelige, analoge høreværn. For de er udstyret med et system, som gør, at de lukker al den harmløse lyd ind. Men blokerer for lyden, når den bliver for høj. Dermed kan du let samtale med din makker, høre fuglenes kvidren og så videre. Men i det øjeblik, der afgår skud, reagerer høreværnet på et splitsekund, og redder dine ører for skader.

Hvilket høreværn skal du vælge?

1. Den luksuriøse variant:

Et af de mest populære, elektroniske jagthøreværn er modellen Peltor Sporttac. Det er et af markedets absolut bedste og mest eksklusive modeller. For varianten er spækket med den nyeste teknologi, og udarbejdet med en nærmest hysterisk sans for detaljen. Det resulterer også i en pris i den mere eksklusive ende af skalaen, men hvis du vil have det bedste af det bedste, er der næppe nogen tvivl; Peltor Sporttac er for dig.

2. Den økonomiske variant:

Hvis prisen er en vigtig faktor for dig, skal du sandsynligvis i højere grad skele til Mil-Tecs elektroniske høreværn. Det har ikke helt den samme finish som Peltor-modellen. Til gengæld får du rigtig meget valuta for pengene. For modellen er udarbejdet med Mil-Tecs typisk-tyske kvalitetsbevidsthed, og til en pris, som de andre producenter på markedet har svært ved at matche. Så vil du have et godt høreværn til jagt til en særdeles skarp pris, er modellen fra Mil-Tec med al sandsynlighed den rette for dig. Den model, vi nu har på lager, er videreudviklingen af den velrenommerede - og nu udgåede - M3 Topshot fra Mil-Tec.

Hvornår skal man bruge høreværn?

Som tidligere nævnt kan støjniveauer over 80dB medføre nedsat hørelse og høreskader. Men det er svært at vide præcis hvornår, du har brug for høreværn. For du render vel ikke rundt med en decibel-måler til hverdag, vel? Derfor har vi fundet og delt denne skala. Den opsummerer, hvor meget forskellige lyde larmer i decibel. Blot så du kan orientere dig om hvornår, et høreværn er vigtigt.

• Fuglesang - 20dB

• Almindelig tale - 50dB

• Plæneklipper - 80dB

• Motorsav - 100 dB

• Rockkoncert - 120 dB

• Skud med riffel - + 140 dB Kan opleves som smerte i ørene.

OBS: Tallene er kun vejledende