Filtre

Nulstil denne gruppe

Skydestiger

En skydestige eller jagtstige er ikke bare bekvemt udstyr, det er også yderst praktisk, når du eksempelvis er på udkig efter ræve og andet vildt. Der gælder særlige regler for brug af skydestiger, dem kan du blive klogere på her på siden.

Skydestigen er praktisk, men den er samtidig også garant for andres sikkerhed på jagten. Det er blandt andet, fordi jægeren er placeret højt i terrænet og derfor har gode oversigtsforhold under jagten. Enhver jæger ved, at fokus på sikkerhed er et krav, når man bevæger sig ud i naturen på jagt – og jo bedre udsyn og oversigtsforhold, desto bedre sikkerhed for andre jægere.

arrow_downward

 

Viser 1-2 af 2 element(er)

Benyt din jagtstige korrekt

Skydestiger og jagtstiger anvendes ofte i stedet for en permanent opstillet skydetårn, da den kan flyttes rundt, og jægeren derfor ikke er afhængig af at skulle stå et bestemt sted. Stigerne må anbringes i skov, skovbryn, remiser eller et læhegn, så længe den ikke er skæmmende, og bevoksningen har samme højde som skydestigen.

Benytter du dig af en skydestige eller jagtstige, skal den stilles op minimum 130 meter fra andre skydetårn, stiger, bygninger eller privatejendom – med mindre du har en aftale. Desuden gælder det, at stigen ikke må være permanent placeret, hvorfor vores udvalg er helt perfekt, idet de er foldbare, så du nemt kan bringe dem frem og tilbage fra din jagttur.

180 graders udsyn fra en skydestige eller jagtstige

Her på siden kan du se vores udvalg af skydestiger og jagtstiger. Alle modellerne er lavet i aluminiumskonstruktioner, hvilket gør dem lette at transportere, flytte og bære rundt i skoven. De fleste af dem kan endda foldes sammen, så de ikke fylder meget, og de er lette at have med under armen. Stigerne er udstyret med sæder med rygstøtte, så de er komfortable at sidde på – hvilket er praktisk, eftersom at en jagt kan strække sig over flere timer.

Nogle af stigerne har også bøjet skydebøjle, så du har et sigte 180 grader rundt og dermed kan holde øje hele vejen rundt om dig. Ønsker du en mere eksklusiv skydestige, er det også muligt at få sæder, hvor der oven i købet er plads til termokande, ammunition og andet udstyr, hvis dagen skulle blive lang. Vores stiger har en gennemsnitshøjde på ca. 3 meter, så du kan få godt udsyn, og har større chancer for at få ram på dyrene.