Opsætning af vildtkamera

Alt du skal vide om opsætning af vildtkamera

Vil du vide mere om, hvad der sker på dine jagtmarker, og hvornår det sker? Vil du holde øje med, hvilke rutiner dyrene har, og hvilke dyr der kommer forbi? Så er et vildtkamera et rigtigt godt valg, uanset om du er jæger eller naturentusiast.

De fleste vildtkameraer er drevet af solceller eller batterier, så de kan sættes op lige der, hvor du vil. Eller næsten, hvor du vil. Der er nemlig love for, hvor du må opsætte et vildtkamera:

  • Du må ikke opsætte vildtkameraer i offentlige skove og naturområder, selvom du har jagtretten til området.
  • Du må godt opsætte vildtkameraer i private skove, men de må ikke overvåge stier og skovveje, da der her er offentlig adgang.

Den rigtige opsætning af vildtkamera

Med dit vildtkamera kan du overvåge foderpladsen for at se, om din vildtpleje fungerer. Kameraerne filmer, så snart der er bevægelse i billedet, så du ikke behøver gennemse flere timer, før det sker noget. Det giver et overblik over, hvor og hvornår du skal tage på jagt. Når du sætter kameraet op, skal du huske:

  • Sæt vildtkameraet op, så det peger mod Nord. På den måde undgår du, at solen stjæler billedet.
  • Sørg for, at der ikke er grene, græs eller lignende, der bevæger sig for meget i billedet og derfor aktiverer det, selvom der ikke er et dyr.
  • Vælg, om du vil have videoer af dyrene eller blot stillbilleder af dem, og indstil dit kamera rigtigt.

Egenskaberne er forskellige fra kamera til kamera. Vær især opmærksom på trigger-hastigheden, altså hvor hurtigt dit kamera begynder at optage, når det registrerer bevægelse. Se også på billedkvaliteten alt efter, hvad du vil bruge optagelserne til. Det er ikke sikkert, du behøver købe den dyreste version, hvis du blot skal bruge billederne til at registrere, hvornår dyrene kommer og går.