LCP helper
Filtre

Nulstil denne gruppe

Mærker

Natkikkerter

Vælg den rette natkikkert til jagt

Uanset om du jager om natten eller i svagt oplyste omgivelser, kan en pålidelig natkikkert give dig et klart og detaljeret billede af dit mål. Med en natkikkert åbnes en helt ny verden af muligheder for jægere. Du kan observere dyrelivets natlige aktiviteter på en måde, der ellers ikke ville være muligt. Med avanceret infrarød teknologi og lysforstærkning kan du se klart, selv i de mørkeste omgivelser.

En natkikkert er ideel og kan lovligt anvendes til regulering af invasive arter. Derfor skal du være opmærksom på, at kikkerten ikke er tilladt til almindelig jagt i Danmark. I udlandet kan der dog være andre regler.

arrow_downward

 

Viser 1-36 af 36 element(er)

Hvad siger loven om natkikkerter?

I henhold til "Bekendtgørelse af lov om våben og eksplosivstoffer §1, stk. 1, nr. 10" skal du have tilladelse til at indføre, fremstille eller samle “optisk elektroniske sigtemidler med lysstråle eller med elektronisk lysforstærknings- eller infrarødt udstyr, såfremt de er konstrueret til montering på skydevåben eller armbrøster”.

I §2, stk. 1 fremgår det, at der kræves tilladelse til ved overdragelse at erhverve, besidde, bære eller anvende ovenstående elektroniske sigtemidler.

Alt i alt vil det altså sige, at du skal have tilladelse til at benytte dit varmesøgende kamera eller din natkikkert på både dansk og svensk grund.

Tilladelsen søger du nemt hos henholdsvis det danske politi og Länsstyrelsen i Sverige.

Klik her for at søge tilladelse til at bære termisk søgende kamera/natkikkert i Danmark

Klik her for at søge tilladelse til at bære termisk søgende kamera/natkikkert i Sverige

OBS: Vær i øvrigt opmærksom på, at der i dansk lovgivning er en lang række gråzoner hvad angår brugen af termiske scannere til jagt. Så det anbefales, at du læser lidt om regulativerne for brug af varmesøgende kameraer til jagt.

Natkikkerter – godt at vide

En natkikkert er dit bedste våben næst efter jagtrifflen, når du er på jagt om natten, aftenen og tidligt om morgenen i svagt lys. En natkikkert virker lysforstærkende, så du kan se i mørke – også selvom dyret er flere hundrede meter væk. Det betyder, du ikke behøver gøre brug af lys, der skræmmer dyrene væk, og du kan være helt sikker på, at det er det rigtige dyr, du rammer. Hos Jagt & Vildt har vi både håndholdte kikkerter og natkikkerter til montering på skydevåben. De udgaver, der kan monteres på skydevåben, kræver våbentilladelse, og det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i loven herom.

Termisk søgende kikkert

Varmesøgende kikkerter kaldes også for termiske kikkerter og er særdeles effektive til brug om natten og ved svagt lys. En varmesøgende kikkert bruger infrarødt lys til at få øje på dyr i mørket. Den vil vise varme elementer, som dyr, i rødt i kikkerten og kan endda vise dem, selvom de står skjult bag buske og træer. Du kan justere visse termiske kikkerter til, om de udelukkende skal vise varmesignaler, eller om de skal kombinere et almindeligt syn med infrarødt.