LCP helper
Filtre

Nulstil denne gruppe

Kategorier

Mærker

Vildtkamera

Viser 1-19 af 19 element(er)

Find et godt vildtkamera

Registreringshastighed – (Hvor hurtigt opfanger kameraet bevægelse)

En utrolig vigtig faktor når man vælger vildtkamera, er kameraets registreringshastighed. Her er det vigtigt at kameraer registrerer hurtigt, så dyret ikke har forladt billedet når kameraet begynder, at optage eller tage billedet. – Der er intet værre end, at få et tomt billede eller spejlet af et dyr.
Her ved Jagt & Vildt anbefaler vi, at finde et kamera med en registreringshastighed på 1,5 sekunder eller derunder.

Registreringsområde

Når man skal vælge vildtkamera, skal man være opmærksom på hvor bredt overvågningsområde kameraet har. Her er det vigtigt, at finde et kamera med bredt overvågningsområde, da kameraet ellers kun vil registrerer bevægelsen som sker umiddelbart midt for. Med et bredt overvågningsområde er chancen for, at få hele dyret mm. med på optagelsen eller billedet, også langt større. Da vildtkameraet har chancen for, at påbegynde optagelsen inden dyret er midt på billedet.

Registreringsafstand 

Her skal man gøre op med sig selv, hvilket behov man har til afstanden til objektet man vil registrerer. Hvis man benytter vildtkameraet ved en foderplads, er afstanden ikke så vigtig som hvis man optager ud på en mark eller lignende. Ved optagelse ud på marken, har man ikke altid kontrollen over dyrenes bevægelsesmønster. Derfor kan man med fordel, gå efter et kamera med en længere registreringsafstand med større chance for, at få succes med sine billeder eller optagelse. Man skal dog være opmærksom på, at et vildtkamera kan være begrænset om natten, da IR flash/Mørke dioder ikke vil kunne nå ud på samme afstand som i dagtimer.

Oplysningsafstand om natten

Et vildtkamera er udstyret med infrarøde dioder, som enten kan være lyse eller mørke. De mørke dioder har den fordel, at de er helt usynlige når kameraet er aktiv og dermed ikke skræmmer dyrene. (Vores erfaringer på eget revir beviser, at dyrene intet har imod kamera med mørke IR dioder, men derimod føler utryghed med lysende IR dioder) – Det skal dertil siges, at pladsdyr hurtigt vil kunne vende sig til et vildtkamera med lysende IR.

Afstanden på det oplyste område, kan variere i takt med månens lys, skyfri himmel mm. Dog er det vigtigt, at finde et vildtkamera med en god natbelysning.  Alle andre faktorer kan være nok så gode, hvis kameraet ikke kan registrerer dyrene som bevæger sig meget i aften og nattetimerne.

Skal du vælge mange Megapixel?

Jo flere megapixel vildtkameraet har, jo større detaljegrad får man på sine billeder. Man skal bare være opmærksom på, at detaljegraden betyder, at de lagrede filer fylder mere og kameraet skal tømmes oftere. Vær også opmærksom på, at 4-6 megapixel er nok til et A4 print og dermed nok til langt de flestes behov. Dermed kan mange få glæde af, at vælge et kamera med mindre pixels og dermed opnå samme tilfredsstillelse og glæde ved kameraet end med eks. 14 megapixel.