Filtre

Nulstil denne gruppe

Mærker

Vælg køn

Varmesåle og varmesokker

Varmesåler

Trasker du rundt i tunge waders i koldt vand eller måske på en sjappet mark eller skov, kan fødderne blive meget kolde. Tæerne bliver helt stive og vikler sig om hinanden. Du skal bruge lang tid på at tø dem op igen, og jagten bliver en del mindre underholdende. I stedet for at få jagten eller humøret ødelagt, kan du anskaffe dig såler med varme i.

arrow_downward

 

Viser 1-7 af 7 element(er)

Ingen kolde fødder under jagten

Varmesåler findes i mange forskellige udformninger. Du kan få tyk, varmt gummi i sålerne. Du kan få små varmeposer, som kan proppes ned i støvlen. Endelig kan du finde elvarme såler. Det er varmesåler, som kører på el, og skal lades op for kunne anvendes. Batteriet vil på vores side være et solidt lithium batteri som du kender fra andre husholdningsredskaber. Lithiumbatteriet vil ofte kunne holde til flere hundrede, hvis ikke tusinde, opladninger. Varmen vil kunne skrues helt op på 55 grader, hvis ikke højere. Strømniveauet øges naturligvis med temperaturen. Benytter du varmesålerne økonomisk, vil du kunne få varme i sålerne i helt op til 8 timer. Når batteriet er fladt, lades det blot op i en stikkontakt. Du skal ikke knokle med tunge batterier, som skal indkøbes i massevis. Det eneste, varmesålerne kræver, er en stikkontakt og en jæger, der husker at oplade dem på jagtopholdet. Ved køb af varmesåler på vores side får du:

  • - De bedste el-varmesåler på markedet
  • - Stort udvalg til selv meget store fødder
  • - Gratis fragt ved køb for mindst 499 kr
  • - Returret i op til 100 dage

Kroppens sensitive varme-/kuldezoner

Enhver jæger eller ethvert outdoor-menneske ved, når først visse dele af kroppen fryser, spreder det sig rundt i hele kroppen. Vi mennesker har visse zoner, hvorfra kulden hurtigere spreder sig. Det er f.eks. ankler, albuer, rygsøjlen og tæerne. Kolde nerver, sener og muskler gør det ulideligt at være ude i kulden. En stærk og god jæger kan holde kulden ud i nogle timer, men må så give op. Alternativt bliver man i kulden og får helt blå tæer, hvilket ikke gavner føddernes sundhed. Derfor skal man som outdoor-menneske investere i varmesåler. For ligesom kulden spreder sig, så spreder varmen sig selvfølgelig også. Såler med elvarme vil kunne sende varmen rundt i hele kroppen, startende med fødderne. Vi har varmeudstyr til brystet i form af veste med elvarme eller varmeundertøj. Til en kold jagt, hvor I ligger på lur i flere timer, kan det være strengt nødvendigt. En stillestående jagt er drabeligt kold. Kulden kan time for time lamme kroppen, så kroppen til sidst ikke længere magter at varme sig selv op. Kommer hjorten endelig forbi, ryster jægeren så gevaldigt, at der skal bruges ekstra kræfter på at fokusere og holde geværet stille.

Kontrollér varmen i dine såler

Modsat knæk-varmepuder, som kan smides ned til de kolde fødder, vil varmen i vores varmesåler kunne justeres løbende. Med til dine HappyHot varmesåler får du nemlig en lille fjernbetjening. På den vil du kunne kontrollere, hvor varmt det skal være for dine tæer. Indstillingen vil ofte være en smagssag. Nogle jægere foretrækker først at bruge varmen, når de fryser særligt meget. Her skruer de helt op for varmen og lader ikke batteriet køre mere end en halv time eller lignende. Du kan også have en konstant “lav” varme på ca. 35 grader. Her kan batteriet holde sig i op til 8 timer, hvilket vil være rigeligt for selv en lang jagt.

Spar på batteriet under en lang jagt

Bare fordi man har en hurtig bil, behøver man ikke køre uforsvarligt. Noget af det samme er tilfældet med varmesåler. Bare fordi du kan varme dine fødder, behøver du ikke klæde dig tosset til jagten. Er man på et længere ophold i skoven eller udlandstur, hvor man ikke ved med sikkerhed, om der lige er en stikkontakt i nærheden eller efter 8 timer, så brug batteriet med omtanke. Tag stadigvæk flere strømper på. Tag stadigvæk skiundertøj og store støvler på. Varmesålerne hjælper gevaldigt, hvorfor det også er så ufattelig surt, når de løber tør for batteri. Et økonomisk brug af varmesålerne vil styrke brugen af dem betydeligt. Jagten kan være ret uforudselig og længere, end man regnede med i starten. Så brug varmesålerne med en smule omtanke.

FAQ

Vi har samlet nogle af de ofte stillede spørgsmål i forbindelse med køb af varmesåler. Hvis du ikke finder svar på dit specifikke spørgsmål, kan du altid træffe os her på siden.

Hvorfor skal man investere i elvarme såler?

Du skal investere i varmesåler, fordi du er træt af at gå tidligt hjem fra en god jagt grundet kulden. Selv en stor og stærk mand eller kvinde bliver lammet af den vedvarende kulde – og så er jagten ikke særlig sjov længere.

Hvor mange timer holder sålerne på et fuldt opladt batteri?

To varmesåler er sjældent ens. Derfor varierer batterierne selvfølgelig også. Derudover varierer brugen af varmesålerne, hvorfor et præcist tal kan være svært at give. Hvis du bruger sålerne på “lav” varme (35 grader), vil du kunne bruge dem i op til 8 timer. Hvis du skruer sålerne op på 55 grader, vil du ikke få mere end 3-4 timer maks.