Filtre

Nulstil denne gruppe

Mærker

Trofæbehandling

Fremgangsmåde for trofæbehandling

Først løsnes og skæres alt skindet fra hovedet. Hvor man starter er meget en smagssag, det vigtigste er bare, at alt skindet fjernes. Herefter kan man brække underkæben bagover, imens man skærer de resterende sener over, som holder kæben. Nu kan du tage øjnene ud ved forsigtigt, at skære rundt i kanten og herefter tage en finger og hive øjneæblerne ud. Pas på med ikke, at brude øjnene med kniven. Sav nu forsigtigt i et snit, som er lidt større end det ønskede slutresultat. Mange saver et stykke under øjebenet.

Kraniet ligges nu i en gryde, med kogende vand (bemærk kraniet og ikke opsatsen). En god ide kan være at benytte en holder, så næsebenet ikke støder på grydens bund og dermed kan blive beskadiget. Hermed er det også nemmere, at holde det kogende vand fra selve opsatsen. For husfredens skyld anbefales det at afkogning af opsatsen, gøres udendørs. Kraniet skal ca. koges i 20-30 min efter bukkens alder og størrelse. Efter 20 min kan man tage kraniet op og dyppe i koldt vand. Hvis ikke kødet nemt kan fjernes, placerer man det i kogende vand lidt endnu.

Når man har fået kraniet renset for alt kød, hjernemasse mm. (skal gøres grundigt). Er man klar til at blege. Der findes utrolig mange måder hvorpå, man kan blege et trofæ. Den mest anvendte er nok brintoverilte. 35 % opløsning. Denne ’’stærke brintoverilte’’ er desværre ikke lovligt, at sælge længere. Derfor er man nød til, at tage andre alternativer i brug. Man kan evt. benytte en lidt mildere opløsning på 12%, som også klarer jobbet. Denne blegningstid kan tage ca. 24 timer. Hvorefter trofæet skal tørre for, at blive helt hvidt.

arrow_downward

 

Viser 1-46 af 46 element(er)

Måden at blege et trofæ med brintoverilte.

Find en bakke hvor trofæet kan stå i. Herefter hældes brintoverilten i bunden af bakken. Tag nu noget sugende vat og pak pænt om kraniet (Ikke på rosenkransen eller opsatsen) Vattet vil nu suge brintoverilten op på kraniet og dermed blege. Vent i ca. 20-24 timer og se hvordan kraniet ser ud. Det kan godt snyde lidt, da trofæet vil blive mere hvidt efter tørretid.

BEMÆRK - Brintoverilte må ikke komme på opsatsen.

Herefter er trofæet klar til, at komme på trofæpladen. Udvælg en trofæplade, som passer til de nuværende eller en plade som du synes er pæn og har den rigtige størrelse.

Hent evt. Trofæhistorie skabelonen, her fra siden og skriv din helt egen oplevelse som sættes bag på trofæpladen.