Filtre

Nulstil denne gruppe

Kategorier

Mærker

Riffelkikkerter

Hvilken riffelkikkert skal jeg vælge ?

Først og fremmest skal man gøre op med sig selv, hvilket behov man får. Er det primært til anstandsjagt i eks. en Hochsitz eller til pürsch, vil en riffelkikkert med en forstørrelsesspænd på mellem 9 til 12 være det optimale. Mange nye kikkerter, har et forstørrelsesspænd på langt over 12. dog er dette forstørrelsesspænd sjældent anvendeligt på jagter, da forstørrelser over 12 er meget svært at holde stille. Forstørrelsesspænd over 12 kan dærimod være en fordel, til langdistance skydning mm.
Forstørrelsesspændet i riffelkikkert, starter oftest med 2,5 - 3. Dette er optimalt, da muligheden for løbende vildt er stor på jagt og man har dermed mere styr over riffelkikkerten og synsfeltet til løbende vildt.
Hvis det primære formål er drivjagter samt trygjagter, vil en meget lavere forstørrelse være at foretrække - se mere under rødpunktssigte.

arrow_downward

 

Viser 1-50 af 59 element(er)

Valg af tube diameter

Tube diameter eller med andre ord rørdiameter, er målene på riffelkikkertens tyndeste sted. Det er også her, man fastspænder kikkertmontagen. De 2 mest normale tubediameter, er 30 mm som er den foretrukne europæiske tubediameter og 25,4 (1'') er armerikanske standart. Der har været mange diskutioner med hensyn til, om tubediameteren skulle have en effekt på lysindfaldet i riffelkikkerten. Dog har dette ingen, eller minimal betydning for kikkerten. Det eneste man skal være opmærksom på, er at få købt den rigtige kikkert til sin montage eller omvendt.

Øjeafstand til riffelkikkert

Mål af øjeafstand, er ganske simpelt. Man holder riffelkikkerten i den afstand fra øjet, hvor man har fuld synsfelt i kikkerten og måler derefter afstanden fra øjet til riffelkikkerten. Ved brug af kraftige kaliber med en stor rekyl, kan en lang øjeafstand have en vigtig betydning for, at rekylen ikke påvirker kikkerten til at slå tilbage i øjet.