Skydestok

En skydestok er et fantastisk redskab til at afgive et sikkert og forsvarligt skud. Skydestokken er særdeles velegnet til pürsch, hvor man har store muligheder for at møde vildtet under forhold, hvor det ikke er muligt at finde fast støtte. Der findes utroligt mange skydestokke, nogle bedre end andre. Valget af skydestok er et temperamentspørgsmål - nogle foretrækker en stabil 3 benet, hvor andre hellere vil have 1 benet monopad, som til gengæld er lettere og mere mobil. Netop stabilitet versus mobilitet er det helt store spørgsmål, når du skal vælge en ny skydestok. For du kan ikkke få det ultimativt bedste fra begge verdener, og må sondre imellem, om stabilitet eller agilitet er vigtigst for dig. Når det så er sagt, findes der mange skydestokke, der forener de to karakteristika, og dermed tilbyder det bedste fra begge verdener. Et godt eksempel er de nye Viper-Flex skydestokke, som er utrolig lette, hurtige at manøvrere med og samtidig esktremt stabile. 

Skydestokke med automatisk benjustering

De nye populære skydestokke med automatisk benjustering, har i stor stil fundet sin plads i brugernes hjerte. Med et enkelt tryk på udløserhåndtaget er det muligt at få skydestokkens ben tilpasset til underlaget. Og det er selvsagt en kæmpe fordel når adrenalinen pumper, vildtet er inden for skudvidde og det handler om at få skydestokken gjort klar så du kan lægge an til skud hurtigst muligt. Skydestokke med automatisk benjustering er en af de helt store trends inden for jagtudstyr pt, og vi hos Jagt & Vildt spår, at tendensen fortsætter. For det er altså en stor hjælp at kunne stole på mekanikken til automatisk at tilpasse sig revirets terræn, når det skal gå stærkt! 

Etbenet, tobenet eller trebenet skydestok?

Endnu et af de helt store spørgsmål, du står over for, når du skal vælge skydestok, er om din nye skydestok skal være etbenet, tobenet eller trebenet. 

Den etbenede skydestok er den mest lette, simple og agile af de tre typer. Til gengæld er det også den, der yder mindst stabilitet. Jovist, du kan få megen stabilitet fra en etbenet skydestok, men du vil aldrig få helt den samme præcision og stabilitet som fra en trebenet. 

Indtil for få år siden fandtes der stort set ikke tobenede skydestokke. Men særligt de danske Viper-Flex har gjort den tobenede skydestok populær. Og den har i allerhøjeste grad en eksistensberettigelse, for den forener kvaliteterne ved både den etbenede skydestok og den trebenede. Dermed udgør de tobenede skydestokke typisk den perfekte mellemvej mellem den etbenede mobilitet og lethed og den trebenedes stabilitet. 

Hvis stabilitet, præcision og sikker skudafgivelse er alfa og omega for dig, er der ingen tvivl om, at det er de trebenede skydestokke, du bør skele til.